Els orígens del jazz

Quartet de dixieland amb Trompeta, clarinet, banjo i contrabaix (tuba)

 

A finals del sXIX, Nova Orleàns era una ciutat amb un fortíssim creixement i grans desigualtats culturals i econòmiques entre els seus habitants. Tot i aquesta complicada situació social, la música va aconseguir que la gent de Nova Orleàns aprenguéssin coses de cadascuna de les seves  diferents tradicions,  obtenint un nou llenguatge musical propi: el JAZZ.

A l'audició s'interpreten temes clàssics del jazz de Nova Orleans, amb la participació d'alumnes quan s'expliquen els espirituals negres o bé quan introduïm el washboard a la formació. La durada de l'audició és d'aproximadament una hora.

AUDICIONS AL FESTIVAL INTERNACIONAL DE DIXIELAND DE TARRAGONA:

 

http://www.tv3.cat/videos/1132029

Els orígens del jazz (el conte)

Quartet de dixieland amb trompeta, clarinet, banjo i contrabaix (tuba)

Ens situem en un món on gruixudes línies vermelles separen països enemistats entre ells... uns són pobres, altres són rics; cadascú té els seus instruments i tradicions, i acostumen a menysprear el país veí.
El banjo, del país dels Tam-Tam, emprendrà un llarg viatge per anar a cercar fortuna a Nova Orleans, on creu que triomfarà amb les seves cançons. Tot visitant els països veïns, anirà coneixent els altres components de la banda, els seus coneixements i les seves tradicions. De l'entesa i la comprensió de les diferents cultures que visitarà el banjo durant el seu viatge, sorgirà un nou llenguatge que triomfarà a Nova Orleans: el Jazz.

<< Nuevo campo para texto >>